Pokemon korttien arvo – näin selvität sen

Pokemon korttien arvo

Pokémonit ovat olleet suosiossa jo lähes 30 vuoden ajan ja edelleen ne viihdyttävät. Pokémonien parissa voi viettää aikaa katsellen animaatiosarjaa tai elokuvaa. Niitä voi myös napata sovelluksella Pokémon GO tai seikkailla niiden parissa videopeleissä.

Ehkä oletkin nähnyt Pokémon korttipakkoja Prisman, R-kioskin tai Citymarketin hyllyillä ja ihmetellyt mikä hypetys niiden ympärillä on. Jos niitä löytyy talosta, Pokémon kortteja ei kannata heittää keräyslaatikkoon, sillä ne voivat olla arvokkaita. Itse Pokémoneista ei tarvitse tietää kovin paljoa ja korteista voi saada silti ylimääräistä tienestiä.

Pokémon kortit ja hinta

On erittäin tärkeää, että osaa hinnoitella Pokémon kortit oikein, olitpa sitten myyjä tai ostaja. Luonnollisesti haluat saada korteistasi hyvän hinnan ja toisaalta ostajan asemassa et halua maksaa korteista liikaa. Kannattaa laittaa myynti-ilmoitukseen ainakin jonkinlainen hinta, jotta ostajalle ei jää mielikuva sinusta laiskana henkilönä, joka ei viitsi edes selvittää korttien arvoa.

Monet lapset keräävät Pokémon-kortteja ja vaihtavat niitä kavereiden kanssa. Ennen kuin alkaa tekemään vaihtokauppoja, kannattaa varmistua korttien arvosta, sillä korttien hinnoissa on isoja eroja. Ettei käy niin että lapsi vaihtaa epähuomiossa sadan euron arvoisen kortin johonkin muutaman euron arvoiseen korttiin. Vanhemman on hyvä olla itse paikalla vaihtokauppatilanteessa ja selvittää lapselle, mitkä seikat vaikuttavat kortin arvoon. Pokémon korttien arvo onkin syytä mennä kohdilleen vaihtotilanteessa.

Harvinaiset kortit

Läheskään kaikilla Pokémon korteilla ei ole mitään mainittavaa arvoa, joten kannattaa käydä läpi pakkansa ja poimia sieltä ainoastaan kortit, joilla mahdollisesti voisi olla arvoa. Kortteja läpi käydessäsi on hyvä tarkastella seuraavia asioita:

  • Onko kortti kiiltävä holo-kortti?
  • Onko kortin alareunassa tähti harvinaisuusmerkintänä?

Mikäli näistä kriteereistä jompikumpi täyttyy, kortti saattaa olla arvokas. Muut kortit voi myydä muutaman kymmenen sentin kappalehintaan tai isompina pakkoina pakettihintaan. Common tai uncommon kortteja kertyy monille keräilijöille todella paljon eikä niistä siis juurikaan makseta paljoa. Maksujen välityksessä toimii myös näppärästi siirto talletus casino.

Jos kortissa ei ole harvinaisuusmerkintää, se voi olla mahdollisesti promo eli se on tullut jonkin tuotteen kylkiäisenä tai se on saatu erikoiskorttina jostain tapahtumasta tai tuotepakkauksesta. Näiden arvo on syytä tarkistaa, sillä ne voivat olla todella arvokkaita. Tai lähes arvottomia.

Jos kortin harvinaisuusmerkintä on tähti, se on harvinaisempi kuin muut kortit, mutta ei silti välttämättä kovin arvokas. Kortin arvo on maksimissaan euron luokkaa, jos se ei ole kiiltävä. Vanhemman korttisarjan tai todella suositun Pokémonin ollessa kyseessä, hinta kannattaa tarkistaa.

Mikäli kortti on kiiltävä holo rare, se on luultavasti arvokkaampi. Monet holo rare -kortit liikkuvat yhden ja viiden euron välillä, mutta joukkoon on voinut livahtaa joku arvokkaampikin kortti, joten on hyvä tarkistaa nämäkin.

Erityiset holoversiot

Alkaen Legendary Collectionista, jokaisessa sarjassa on korteista julkaistu spesiaalit holoversiot, joissa kiiltävät kaikki paitsi kuva. Näitä kortteja kutsutaan nimellä reverse holo. Erityisesti vanhempien sarjojen reverse holo-kortit ovat todella arvokkaita ja niistä maksetaankin jopa useita kymmeniä euroja kappaleelta.

Muutamia poikkeuksiakin reverse holo-korteissa on, nimittäin Fire Red & Leaf Green ja Hidden Legends käyttävät erityistä holokuviointia ja Team Rocket Return -sarjasta Power Keepersiin käytössä on kiiltävä kuva sarjan logolla. Näiden joukossa on myös arvokkaampiakin kortteja, mutta yleisesti hintaluokka pyörii 1-5 euroa kappaleelta. Vanhemmat reverse holo -kortit ovat useasti paljon kalliimpia kuin uudemmat. Onkin hyvä tarkistaa raret erikseen.

Kuinka korttien hinta arvioidaan?

Hinnan arvioimisessa parhaat paikat ovat kortteja useista eri lähteistä myyvät verkkosivut, kuten esimerkiksi Pokémon Cardmarket tai TCGplayer. On syytä välttää ylihinnoiteltuja ja epäluotettavia lähteitä, kuten vaikkapa yksittäinen korttikauppa Troll & Toad.

On ehdottoman tärkeää katsastella hintoja, joilla kyseinen kortti on viime aikoina mennyt kaupaksi. Myös yleisen hintatason matalampaa päätä on hyvä pitää silmällä. Kannattaa tarkistaa useampia eri sivustoja, jotta ajankohtainen hinta kortille löytyy. Pokemon korttien arvo lista on siis tärkeää saada selville, jotta hinnat menevät kohdilleen.

Miten kortin kunto vaikuttaa hintaan?

Kortin kunto

Korttien kulumat voivat olla melko erilaisia, joten niiden kunto vaikuttaa kortin arvoon vaihdellen. Jos kortissa on selkeä naarmu pinnassa, se on monesti huonompi juttu kuin kortin takana oleva kuluma, vaikka kortit muuten sopisivatkin samaan kuntoluokitukseen. Keräilijät eivät monesti halua ostaa tiettyihin kuntoluokkiin kuuluvia kortteja lainkaan. Pokemon korttien arvo onkin monen osatekijän summa.

Suosittuja artikkeleita

Sisällysluettelo