Gravatar: Henkilökohtaisen Verkko-Identiteetin Luominen ja Hallinta

Gravatar

Mikä on Gravatar ja miten se toimii?

Gravatar, mikä tarkoittaa ”Globally Recognized Avataria”, on käyttäjäprofiilin avatar- tai profiilikuva, joka liittyy käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Se on kansainvälisesti tunnustettu palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat luoda oman yksilöllisen kuvan tai logonsa, joka seuraa heitä verkkoon ja näkyy artikkeleissa, blogeissa tai foorumeissa, joissa he kommentoivat tai osallistuvat. Tämä mahdollistaa yhtenäisen henkilökohtaisen ilmeen internetissä.

Toimiakseen tehokkaasti, Gravatarin täytyy olla osoitettu sähköpostiosoitteesi. Kun kirjoitat kommentin tai viestin verkkosivustolla, joka tukee Gravataria, palvelu skannaa sähköpostiosoitteesi ja hakee kuvan, jonka olet määrittänyt profiiliisi. Tämä kuvake näkyy sitten nimimerkkisi tai nimesi vieressä, jolloin se tarjoaa visuaalista yhteyttä ja tunnistettavuutta kommunikaatiossa muiden käyttäjien kanssa. Gravatar-kuva toimii myös linkkinä, josta muut voivat saada lisätietoja sinusta ja yrityksestäsi.

Gravatarin käyttöön liittyy useita etuja:

 • Se tarjoaa yhtenäisen ja tunnistettavan kuvan, joka seuraa sinua verkossa. Tämä auttaa luomaan vahvan henkilökohtaisen brändin ja tekee sinusta helpommin tunnistettavan.
 • Gravatar on helppo asentaa ja käyttää. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä palveluun sähköpostiosoitteellasi, ladata kuva tai logo profiiliisi ja varmistaa, että kyseinen sähköpostiosoite on linkitetty kommentteihisi tai viesteihisi verkkosivustoilla.
 • Kuvakkeesi näkyy automaattisesti kaikissa kommenteissasi tai viesteissäsi tuetuilla verkkosivustoilla. Et siis tarvitse erillistä profiilikuvaa jokaiselle foorumille tai blogille, johon osallistut.
 • Gravatar-kuvasi toimii myös linkkinä profiilisivullesi, josta muut voivat saada lisätietoja sinusta tai yrityksestäsi. Tämän ansiosta voit houkutella uusia asiakkaita tai seuraajia sekä jakaa tärkeitä tietoja itsestäsi nopeasti ja helposti.

Jotta Gravatar toimii tehokkaasti, on tärkeää pitää mielessä joitakin asioita:

 • Varmista aina, että olet kirjautuneena sisään samalla sähköpostiosoitteella, johon Gravatarisi on linkitetty. Muuten kuvake ei ehkä näy kommenteissasi tai viesteissäsi.
 • Valitse kuva tai logo, joka edustaa sinua tai yritystäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Kuvan tulee olla selkeä ja ammattimainen, koska se on usein ensimmäinen asia, jonka ihmiset näkevät sinusta verkossa.
 • Pidä profiilisi ajan tasalla lisäämällä uusia tietoja itsestäsi tai yrityksestäsi tarpeen mukaan. Tämän avulla voit varmistaa, että muut saavat oikean käsityksen sinusta tai yrityksestäsi.

Gravatarin perustaminen: Askel askeleelta

Gravatariin rekisteröityminen on varsin yksinkertainen prosessi, joka koostuu muutamasta perusaskeleesta. Ensimmäinen vaihe on mennä Gravatar.com-sivustolle ja klikataa ”Get your Gravatar today” -painiketta. Sinua pyydetään kirjautumaan sisään WordPress.com-tunnuksillasi. Jos sinulla ei ole vielä WordPress.com-tunnusta, sinun on luotava sellainen. Tämä on hyvin suoraviivaista ja nopeaa ja WordPressiin rekisteröityminen antaa samalla pääsyn moniin muihin palveluihin ja työkaluihin.

Kun olet kirjautunut sisään WordPress.com-tun- nuksillasi, pääset Gravatar-profiiliisi. Täällä voit muokata profiiliasi ja valita itsellesi kuva- avataarin. Tämä kuva yhdistyy sähköpostiosoitteeseesi, jolloin sitä käytetään, kun kommentoit tai osallistut keskusteluihin sivustoilla, jotka hyväksyvät Gravatarit. Valittavan kuvasi tulisi olla kuvaava ja ammattimainen, sillä se on osa digitaalista suresenssiasi verkossa.

Seuraavassa on yksityiskohtainen askel askeleelta -opas Gravatarin perustamiseen:

 • Mene Gravatar.com-sivustolle: Ensimmäinen vaihe on avata web-selaimesi ja siirtyä osoitteeseen www.gravatar.com.
 • Klikkaa ”Get your Gravatar today” -painiketta: Tämän painikkeen löydät sivun keskeltä tai yläosasta. Klikkaus ohjaa sinut kirjautumissivulle.
 • Kirjaudu sisään WordPress.com-tunnuksillasi: Jos sinulla ei ole vielä tunnusta, sinun tulee luoda sellainen. Rekisteröityminen tapahtuu klikkaamalla ”Rekisteröidy nyt” -linkkiä.
 • Luo WordPress-tili: Seuraa näytön ohjeita tilin luomiseksi. Tarvitset voimassa olevan sähköpostiosoitteen tätä varten.
 • Kirjaudu sisään uudelle WordPress-tilillesi ja mene takaisin Gravatarsivulle: Kun olet rekisteröitynyt, kirjaudu sisään uudella käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi sekä palaa takaisin gravatar.com-sivustolle.
 • Valitse kuva-avatarisi: Napsauta profiilikuvasi kohdalla ’Lisää kuva’ tai ’Muokkaa kuvaa’. Voit ladata kuvan omalta laitteeltasi tai valita jonkin tarjolla olevista vaihtoehdoista.
 • Yhdistä avatarisi sähköpostiosoitteeseesi: Kun olet valinnut kuvan, sinun on yhdistettävä se sähköpostiosoitteeseesi. Tämän jälkeen kuva näkyy aina kun kommentoit tai osallistut keskusteluihin sivustoilla, jotka hyväksyvät Gravatarit.
 • Valitse sopiva ja ammattimainen kuva: Muista, että tämä kuva edustaa sinua digitaalisessa maailmassa. Joten sen tulisi olla selkeä ja ammattimainen.

Nyt Gravatar-profiilisi on perustettu! Voit milloin tahansa muokata profiiliasi tai vaihtaa avatar-kuvaa noudattaen samoja ohjeita.

Yksilöllisen Gravatar-kuvan valitseminen

Valinnalla on merkitystä – tämä on lausahdus, jota sovelletaan kaikille merkityksellisille päätöksille elämässämme. Tämän ajatuksen kannalta, Gravatar-kuvan valinta on yhtä ratkaiseva. Se ei ole pelkästään kuva, vaan enemmänkin käyttäjän digitaalinen edustaja verkossa. Käyttäjäprofilisi sanoo paljon sinusta, joten sen valinta tulisi tehdä harkiten.

Jokainen yksilöllinen Gravatar-kuva on ainutlaatuinen ja erottuva, suunniteltu heijastamaan käyttäjän persoonaa, mielenkiinnon kohteita tai brändiä. On olennaisen tärkeää, että muoto, väri ja sisältö viestii oikein kohdeyleisölle. Muista aina, että perimmäinen tavoitteesi on luoda positiivinen ja mieleenpainuva vaikutus katsojaasi.

Tässä on joitakin ohjeita, jotka auttavat sinua valitsemaan oikean Gravatar-kuvan:

 • Valitse kuva, joka edustaa sinua tai brändiäsi: Kuvalla on merkittävä rooli siinä, miten muut näkevät sinut verkossa. Se voi kertoa paljon persoonallisuudestasi, harrastuksistasi tai ammatillisesta taustastasi.
 • Pidä kuva selkeänä ja yksinkertaisena: Monimutkainen kuva voi hämmentää katsojia ja tehdä vaikutelman sekavasta profiilista. Yritä pitää design mahdollisimman yksinkertainen.
 • Varmista hyvä laatu: Huonolaatuinen kuva ei tee hyvää vaikutusta. Varmista, että käytät korkearesoluutiokuviota välttääksesi pikselöitymistä.
 • Mieti värien merkitystä: Eri värit herättävät erilaisia tunteita ihmisissä. Esimerkiksi punainen voi viesti voimasta ja intohimosta, kun taas sininen luo rauhallisen ilmapiirin.
 • Ole johdonmukainen: Jos käytät samaa kuvaa kaikissa sosiaalisen median kanavissa, se helpottaa tunnistettavuuttasi ja rakentaa brändisi identiteettiin.

Valinta ei ole helppo prosessi eiká sitá pidå ottaa kevyesti. Oikealla Gravatar-kuvalla voit luoda positiivisen ja mieleenpainuvan vaikutelman, joka voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi verkossa.

Gravatarin yhteensopivuus eri alustojen kanssa

Gravatareilla on laaja-alainen yhteensopivuus monien eri alustojen kanssa. Tämä tekee niistä erittäin joustavan vaihtoehdon, riippumatta siitä, onko käytössäsi tietokone, tabletti, älypuhelin tai muu digitaalinen laite. Gravatarin avulla voit käyttää samaa profiilikuvaa kaikilla alustoilla, pelastaen aikaa ja vaivaa. Toimii sulavasti yleisimpien käyttöjärjestelmien, kuten Windowsin ja Macin, sekä mobiililaitteiden Android- ja iOS-järjestelmien kanssa.

Eri verkkosivustot ja sovellusalustat, kuten WordPress, Drupal ja Joomla tunnistavat myös Gravatarin, ja integrointi on tehty helpoksi API-rajapinnan avulla. Suosituimmat selaimet, kuten Chrome, Firefox ja Safari, tukevat myös Gravatareja, joten voit olla varma, että profiilikuvasi näkyy aina korkealaatuisena. Monialustainen yhteensopivuus tekee Gravatarista erinomaisen työkalun niille, jotka haluavat pitää digitaalisen brändinsä yhtenäisenä kaikilla alustoilla.

 • Gravatarin yhteensopivuus tietokoneiden kanssa: Riippumatta siitä, käytätkö Macia tai Windowsia, voit käyttää Gravatariasi helposti. Tämä mahdollistaa saman profiilikuvan näkyvyyden kaikissa laitteissasi.
 • Yhteensopivuus tablettien ja älypuhelimien kanssa: Android- ja iOS-laitteet tukevat myös Gravatareja. Voit siis synkronoida profiilikuvasi kaikkiin mobiililaitteisiisi ilman ylimääräistä vaivaa.
 • Yhteensopivuus verkkosivustojen ja sovellusalustojen kanssa: WordPress, Drupal ja Joomla ovat esimerkkejä alustoista, jotka tunnistavat Gravatarin. API-rajapinnan avulla integrointi on tehty helpoksi.
 • Selainten yhteensopivuus: Chrome, Firefox ja Safari tukevat myös Gravatareja. Tämän ansiosta voit olla varma, että profiilikuvasi näkyy aina korkealaatuisena riippumatta siitä, mitä selainta käytät.

Gravatar tarjoaa joustavan ratkaisun digitaalisen brändin hallintaan monilla eri alustoilla. Sen laaja-alainen yhteensopivuus tekee siitä erittäin hyödyllisen työkalun niille, jotka haluavat pitää digitaalisen brändinsä johdonmukaisena ja ammattimaisena.

Tietoturva ja yksityisyys Gravatarin käytössä

Gravatar on tunnettu sen vahvasta sitoutumisesta käyttäjiensä tietosuojaan ja yksityisyyteen. Yhtiö käsittelee käyttäjätietoja suurella kunnioituksella ja varmistaa, että käyttäjien henkilökohtaista tietoa ei koskaan jaeta kolmannen osapuolen kanssa ilman käyttäjän suostumusta. Paitsi että käytetään salausprosesseja datan suojaamiseksi, Gravatar tekee myös tiivistä yhteistyötä alan johtavien tietoturva-asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen, että heidän järjestelmänsä on ajantasalla ja suojattu heidän käyttäjiään uhkaavilta kyberhyökkäyksiltä.

Asiakkaan luottamus on Gravatarille elintärkeää. Näin ollen, tietosuojakäytännön ajantasaisuus ja läpinäkyvyys ovat yhtiön tärkeitä linjauksia. Käyttäjät voivat tarkistaa ja hallita tietojansa milloin tahansa, parantaen näin oman digitaalisen tietoturvan hallintaa. Lisäksi, mikäli käyttäjä päättää poistaa tilinsä, Gravatar varmistaa, että kaikki henkilökohtaiset tiedot poistetaan pysyvästi heidän järjestelmästään. Tämä kunnioittaa käyttäjän digitaalista itsemääräämisoikeutta ja yksityisyyden suojaa.

Gravatarin tietoturva- ja yksityisyyspolitiikan keskeisiä piirteitä ovat:

 • Käyttäjätiedon luottamuksellisuus: Gravatar ei jaa käyttäjiensä henkilökohtaista tietoa kolmansien osapuolten kanssa ilman käyttäjän nimenomaista suostumusta.
 • Datan suojaaminen: Yhtiö hyödyntää erilaisia salausprosesseja varmistaakseen, että käyttäjätiedot pysyvät turvassa.
 • Tietoturvan asiantuntijayhteistyö: Gravatar tekee tiivistä yhteistyötä alansa johtavien tietoturvallisuuden ammattilaisten kanssa pitääkseen järjestelmän ajan tasalla ja suojattuna kyberhyökkäyksiiltä.
 • Lupausten läpinakyvyys: Yritys pyrkii olemaan avoin ja selkeäsanaista sen toimintaperiaatteita koskien – niin nykyiset kuin potentiaalisetkin asiakkaat voivat helposti tutustua heidän sitoumuksiinsa.
 • Asiakkaiden itsemääramisoikeus: Kukin käyttaja voi hallinnoida omia tietojaan milloin tahansa. Jos tilinhaltija päättää poistaa tilinsa, kaikki hänen henkilokohtaiset tiedonsa poistetaan pysyvästi yrityksen rekisteristään.

Nämä periaatteet osoittavat Gravatarin sitoutumisen käyttäjiensä tietoturvaan ja yksityisyyteen, sekä heidän pyrkimyksen tarjota asiakkailleen erinomaisen palvelun.

Gravatarin rooli digitaalisessa brändäyksessä

Digitaalinen brändäys on nykypäivänä välttämätöntä kaikille yrityksille, jotka haluavat erottautua kilpailijoistaan, ja Gravatar voi olla tämän prosessin avainasemassa. Gravatar tarjoaa helpon ja yksinkertaisen tavan näyttää brändin personaalisuutta ja inhimillisyyttä verkossa. Se mahdollistaa kasvojen tai logon liittämisen sähköpostiosoitteeseen, mikä auttaa luomaan johdonmukaisen ja tunnistettavan brändi-ilmeen eri alustoilla.

Gravatar on olennainen työkalu kaikille, jotka haluavat rakentaa ammattimaista digitaalista läsnäoloa. Ei ole väliä, oletko itsenäinen yrittäjä, bloggaaja vai yrityksen markkinointistrategi: Gravatarin avulla voit luoda yhtenäisen ja tunnistettavan brändikuvan, joka näkyy selkeästi ja visuaalisesti vaikuttavasti kaikissa viesteissäsi ja verkkoaktiivisuuksissasi. Tässä mielessä, Gravatar on enemmän kuin vain profiilikuva; se on digitaalinen käyntikortti, joka auttaa sinua tekemään vahvemman vaikutuksen.

Gravatarin hyödyt digitaalisessa brändäyksessä voidaan jakaa seuraaviin pääkohtiin:

 • Yhtenäinen ja tunnistettava brändi-ilme: Gravatar mahdollistaa yrityksen logon tai kasvojen liittämisen sähköpostiosoitteeseen. Tämän ansiosta yritys voi luoda yhtenäisen ja helposti tunnistettavan brändi-identiteetin eri alustoilla.
 • Brändipersonallisuuden näyttö: Gravatar tarjoaa helpon tavan tuoda esiin yrityksen personaalisuutta ja inhimillisyyttä verkossa. Se auttaa ihmisiä muodostamaan henkilökohtaisemman yhteyden yritykseen, mikä voi lisätä asiakasuskollisuutta.
 • Ammattimainen digitaalinen läsnäolo: Ei ole väliä, oletko itsenäinen yrittäjä, bloggaaja vai suuren organisaation markkinointistrategisti – Gravatar on olennainen työkalu ammattimaisen digitaalisen läsnáolon rakentamisessa.
 • Tehokkaampi viestintää: Koska Gravatareja voidaan käyttää kaikissa sähköpostiviesteissään ja verkkotoiminnoissaan, ne voivat tehdá vaikutuksesta vahvemman ja jättää pysyvämmän mielikuvan vastaanottajalle.

Kaiken kaikkiaan, Gravataren rooli digitaalisessa brändauksessa on merkittävä. Se ei ole vain työkalu, vaan strateginen elementti, joka voi auttaa yrityksiä erottumaan kilpailijoistaan ja rakentamaan vahvempia suhteita asiakkaidensa kanssa.

Gravatarin päivittäminen ja ylläpito

Ymmärtääkseen kuinka Gravataria päivitetään ja ylläpidetään, on ensin tärkeää olla selvillä siitä, että Gravatar – tai Globally Recognized Avatar – on käyttäjäkohtainen kuvake tai kuva, joka nousee profilointiin, kun käytät Gravatariin liitettyä sähköpostiosoitetta. Tämän palvelun hyödyllisyys perustuu sen yhtenäisiin avatar-toimintoihin monissa verkkoalustoissa, minkä ansiosta käyttäjän ei tarvitse ladata käyttäjäkuvaa jokaiselle yksittäiselle alustalle.

Gravatar -profiilin päivittäminen ja ylläpito on helposti säädettävissä Gravatarin verkkosivun kautta, missä voit hallinnoida eri sähköpostiosoitteisiin liittyviä avatareita. Palvelun käytön päivittämiseen kuuluu muun muassa käyttäjätunnuksen, kuvakkeen, yhteystietojen, yleisen profiilikuvan sekä muiden tietojen muuttaminen tai päivittäminen. Gravatarin hallinta on yksinkertaista ja joustavaa, mikä tekee siitä vankan työkalun henkilökohtaisen digitaalisen identiteetin ylläpitämiseen.

Seuraavassa on joitakin tärkeitä askelia, jotka auttavat sinua päivittämään ja ylläpitämään Gravatar-profiiliasi:

 • Kirjaudu ensin sisään Gravatar-palveluun käyttämällä WordPress.com -tunnusta. Jos sinulla ei ole vielä tunnusta, voit luoda sen helposti palvelun verkkosivustolla.
 • Kun olet kirjautunut sisään, näet ”Oma profiili” -välilehden. Tältä sivulta voit hallinnoida kaikkia Gravatar-profiilisi asetuksia.
 • Voit lisätä uuden avatar-kuvan napsauttamalla ”Lisää uusi kuva” -painiketta. Voit ladata kuvan tietokoneeltasi tai valita sen suoraan verkosta.
 • Kuvakkeen lisäämisen jälkeen voit muokata sitä tarpeesi mukaan. Muista tallentaa muutokset ennen kuin poistut sivulta.
 • Yhteystietojen osalta voit päivittää ne ”Yhteystiedot”-kohdasta löytyvästä linkistä.
 • Profiilikuvaa voidaan myös päivittää samalla tavoin kuin avatarkuvaa; klikkaamalla ’Päivitä profiilikuva’ painiketta ja seuraamalla ohjeita.

Gravatar-profiilin ylläpitoon liittyviin toimiin voi kuulua esimerkiksi:

 • Sähköpostiosoitteiden hallinta: Gravatar-profiiliin voi liittää useita sähköpostiosoitteita, ja jokaiselle osoitteelle voidaan määrittää eri avatar. Voit hallinnoida näitä asetuksia ”Sähköpostiosoitteet” -välilehdeltä.
 • Yksityisyysasetukset: Voit valita, haluatko profiilisi olevan julkinen vai yksityinen. Tämä asetus löytyy ”Yksityisyys”-välilehdeltä.
 • Profiilitiedot: Pidä profiilitietosi ajan tasalla päivittämällä ne säännöllisesti. Näihin tietoihin kuuluvat nimesi, kotisivusi URL-osoite ja bio.

Gravatar on tehokas työkalu digitaalisen identiteettisi luomiseen ja hallintaan verkossa. Sillä voit ilmaista itseäsi visuaalisesti ja tehdä vaikutuksen muille internetin käyttäjille.

Suosittuja artikkeleita

Sisällysluettelo